Megint megy az etetés? Miskolcon járt orvosi alkalmassági vizsgálaton az Andrada egyik vezetője

Megosztás

Papíron most állnak legmesszebb az akkumulátor-feldolgozó telepítésétől. Ha azonban ez így van, miért kellett orvosi alkalmasságira mennie a cég egy vezető beosztású tagjának, ráadásul Miskolcon? Hatásvizsgálat nincs, alkalmassági van?

Egy újabb érv, hogy azoknak lehet igazuk, akik csak egy orbitális átverésnek és színjátéknak tartják az Andrada és a kormány lépéseit, miközben a gyártó, a kormány és Csöbör Katalin is valójában már biztosra tudják, hogy ez a mérgező anyagokkal dolgozó üzem márpedig Alsózsolcára kerül záros határidőn belül.

Információink szerint ugyanis Miskolcon járt üzemorvosnál az Andrada igazgatója.

A Vasgyárban volt üzemorvosnál a napokban az Andrada egyik vezető pozícióban lévő munkatársa – állítja egy magát megnevezni nem kívánó forrásunk. Amennyiben ez igaz, az újabb kérdéseket vet fel. A szlovén cég arról vált a környéken ismertté, hogy akkumulátor-feldolgozó üzemet szeretne létesíteni a Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban, közvetlenül a város védett vízbázisának a tetején.

Az üzem, ami veszélyes vegyi anyagokkal, és azok tárolásával akar foglalkozni Miskolc közelében, nemrégiben visszavonta újrahasznosító létesítésére vonatkozó engedélykérelmét. Az előzetes vizsgálati eljárás helyett a vállalat – megelőzve a hatóság esetleges ilyen irányú kérését – környezeti hatásvizsgálati eljárást indít. Papíron tehát most állnak legmesszebb a telepítéstől. Ha azonban ez így van, miért kellett orvosi alkalmasságira mennie a cég egy vezető beosztású tagjának?

Képünkön Peter Tibaut, az Andrada ügyvezető igazgatója

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek